Voor een succesvolle praktijk in 2019

ZATERDAG | 9 MAART 2019 | UTRECHT

Fysiopraktijk Anno Nu

Op 9 maart 2019 vindt Fysiopraktijk Anno Nu plaats. Hét congres voor praktijkhouders en -managers waar de actuele ontwikkelingen rondom praktijkvoering aan bod komen. Ga aan de slag met veranderende wet- en regelgeving, personeelszaken, samenwerkingsverbanden en organisatievraagstukken. Het thema dat centraal staat tijdens deze editie is klantgerichtheid, zowel richting de patiënt als in het speelveld met andere zorgverleners. Daarom komen vooral praktische onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld het all-in loon, toekomstbestendig verdienmodel, samenwerken in de eerste lijn, hoe gaat u om met vragen van zorgverzekeraars bij vragen over een patiëntendossier?

Wat kunt u verwachten?
• Topsprekers updaten u in één dag over de belangrijkste ontwikkelingen
• Keuze uit 6 interactieve parallelsessies met aansprekende onderwerpen
• Praktisch toepasbare handvatten en tips om een nog succesvollere praktijk te bouwen
• Gelegenheid om te netwerken met collega fysiotherapeuten

Bekijk het programma  Aanmelden 


Fysiopraktijk Anno Nu is een samenwerking van

 • MedischOndernemen
 • VvAA
 • KNGF

Uitgelicht programma

Om u een idee te geven, hierbij een aantal hoogtepunten uit het programma. Het volledige programma vindt u hier.

 • TijdTitelSpreker
 • 09:45 - 10:30Zet uw patiënt centraal! Eus Peters 20190309congreslocatie

  U ziet overal om u heen dat de wereld verandert. Reden vroeger alleen vrachtwagens naar winkels om ze te bevoorraden, nu rijden busjes af en aan door je straat. Het aantal winkels neemt af, maar het aantal horecazaken neemt toe, alsook het aantal toeristen in grotere steden. Vroeger waren we Roodkapjes die met een mandje aan onze arm onze spullen verzamelden. Nu zijn we Alices in Wonderland en willen we verbaasd en verrast worden, en laten we de spullen thuisbezorgen. De klantbehoeften, maar vooral het klantengedrag en -voorkeuren veranderen. Als u uzelf niet verdiept in de klant, patiënt, gast, mist u de boot. Zet uw patiënt centraal en luister naar wat hij/zij wil. Dat begint al op uw website en al vóór de parkeerplaats bij uw praktijk. Leer van de retail en horeca. Die dachten ook dat als u maar mooie spullen kocht of lekkere ingrediënten inkocht en de deur zouden openen, de klanten vanzelf binnen zouden lopen. Dat spel is definitief veranderd. Laten we samen op zoek gaan naar oplossingen die werken voor ons. Nu en in de toekomst.

  Zet uw patiënt centraal!  door Eus Peters

 • 10:30 - 11:20Eerste ronde parallelsessies Meerdere sprekers 20190309congreslocatie
 • 11:50 - 12:40Tweede ronde parallelsessies Meerdere sprekers 20190309congreslocatie
 • 13:40 - 14:15Hoe reageert u op zorgverzekeraars en/of de NZa bij een onderzoek naar uw praktijk?Katrijn van BerkumTimo van Oosterhout 20190309congreslocatie

  De meeste fysiotherapeuten weten inmiddels dat een zorgverzekeraar onderzoek kan doen naar gegeven behandelingen en ingediende declaraties. Dit bijvoorbeeld omdat zij als zorgverlener zelf met een onderzoek (zoals o.a. een materiële controle) te maken hebben gehad en/of omdat de media er regelmatig melding van maakt dat in de zorg in grote aantallen wordt gefraudeerd en zorgverzekeraars en NZa daar nog strenger tegen op zullen gaan treden.

  In theorie zijn de verplichtingen die zorgverzekeraars en de NZa hebben dus wel duidelijk. Ook het gegeven dat zorgverleners verplicht zijn om medewerking te verlenen, is niet onbekend. Maar hoe werkt zo´n onderzoek dan in de praktijk? Wat mag een zorgverzekeraar en hoever reikt uw medewerkingsplicht als zorgverlener? Wat moet u concreet doen op het moment dat een zorgverzekeraar u over een lopend onderzoek bericht? Wat zou je beter niet (of in ieder geval niet meteen) kunnen doen? En welke rol speelt de NZa? In deze sessie wordt in hoofdlijnen op het juridisch kader ingegaan. Maar zal vooral ook aan de hand van voorbeelden uit de praktijk meer inzicht worden gegeven over wat u bij een controle kan verwachten en u kan of moet doen om tot een zo goed mogelijke afronding daarvan te komen.    

  Hoe reageert u op zorgverzekeraars en/of de NZa bij een onderzoek naar uw praktijk? door Katrijn van Berkum, Timo van Oosterhout

 • 14:15 - 15:00Derde ronde parallelsessies Meerdere sprekers 20190309congreslocatie
 • 15:15 - 16:00Een nieuwe kijk op geluk en succesThijs Lindhout 20190309congreslocatie

  Tijdens deze keynote neemt Thijs Lindhout u mee langs drie thema’s die allesbepalend zijn voor een gelukkig leven. Actiegerichtheid (is het leven maakbaar?), mindset (hoe kun je geluk ervaren ondanks je omstandigheden?) en liefde & connectie (is geluk pas echt geluk als je het kun delen met anderen?). Na de keynote weet u hoe u makkelijker geluk in uw werk en privé leven kunt ervaren. Door zijn onderscheidende aanpak komt Thijs met nieuwe en verrassende inzichten. Tijdens zijn keynote benadert hij de thema’s geluk en succes vanuit verschillende invalshoeken. Hij deelt van elke invalshoek de beste inzichten en vertaalt dit naar concrete tips. Hierdoor kunt u na zijn presentatie direct aan de slag. Dit creëert hij door veel interactie en indrukwekkende verhalen te delen.

  Een nieuwe kijk op geluk en succes door Thijs Lindhout

Wij zijn aanwezig op het congres als partner

 • Voorpraktijken
 • Mediq Medeco
 • Avans+

 


Ook partner worden? 

Wilt u ook het congres ondersteunen en partner worden? Neem dan contact met ons op! 

Congres nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Terug naar boven