Voor een succesvolle praktijk in 2019

Fysiopraktijk Anno Nu

Na het succes van congres Praktijk Anno Nu voor tandartsen, vindt op 9 maart 2019 Fysiopraktijk Anno Nu plaats in Utrecht. Hét congres voor praktijkhouders in de fysiotherapie die goed voorbereid 2019 willen beginnen. Alle niet-medische aspecten van je praktijk komen aan bod: personeel, patiënt, praktijkorganisatie, privacy. De thema’s die centraal staan tijdens dit congres zijn klantvriendelijkheid en gastvrijheid.

Je krijgt: 

• tips en handvatten om jouw praktijk op rolletjes te laten lopen 
• inspiratie en inzichten die je helpen een nog succesvollere praktijk te bouwen.

Bekijk het programma  Aanmelden 


Fysiopraktijk Anno Nu is een samenwerking van

 • VvAA
 • MedischOndernemen
 • KNGF

Uitgelicht programma

Om je een idee te geven, hierbij een aantal hoogtepunten uit het programma. Het volledige programma vind je hier.

 • TijdTitelSpreker / partner
 • 09:45 - 10:30Positioneren = kennen + kiezenMarieke van den Toorn 20190209congreslocatie

  Wie zijn we?’, ‘waar staan we voor?’ en ‘waar gaan we voor?' en ‘hoe spring ik eruit?’, simpele positioneringsvragen die in de praktijk nog niet zo makkelijk te beantwoorden zijn.

  In de lezing op 9 maart krijg je antwoord op de vragen:

  • Waarom is het belangrijk?
  • Waar begin je?
  • En hoe kom je tot een keuze?

  Want het positioneren van je merk, organisatie of beroepsgroep komt in feite neer op kennen (van je eigen kern en kracht en de context waarin je onderneemt) en kiezen (van het DNA van je organisatie, én welk verschil je wilt maken). In deze lezing word je meegenomen in de wereld van merken, raak je geïnspireerd over positioneren en krijg je praktische handvatten mee om zelf aan de slag met de positionering van je eigen onderneming.

  Spreker: Marieke van den Toorn heeft een passie voor merken en mensen. Dat verbindt ze in haar werk als marketeer en executive coach – in beide rollen speelt het begrijpen en doorgronden van mensen, hun keuzes en overwegingen een grote rol.  Marieke heeft haar ervaring opgedaan bij Douwe Egberts, Unilever en Kantar Consulting en is sinds 2018 zelfstandig met haar bedrijf Be Beyond.

  Positioneren = kennen + kiezen door Marieke van den Toorn

 • 10:30 - 11:20Eerste ronde parallelsessies Meerdere sprekers 20190209congreslocatie
 • 11:50 - 12:40Tweede ronde parallelsessies Meerdere sprekers 20190209congreslocatie
 • 13:40 - 14:15Update relevante wet- en regelgeving: 3 tips voor 2019Katrijn van BerkumTimo van Oosterhout 20190209congreslocatie

  In een half uur tijd kijken twee ervaren juristen van VvAA met je naar volgend jaar, vooral met een gezondheidsrechtelijke bril op. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor 2019? Je krijgt het antwoord, vertaald in drie concrete tips.

  Sprekers: Katrijn van Berkum en Timo van Oosterhout, juristen bij VvAA.

  Update relevante wet- en regelgeving: 3 tips voor 2019 door Katrijn van Berkum, Timo van Oosterhout

 • 14:15 - 15:15Derde ronde parallelsessies Meerdere sprekers 20190209congreslocatie
 • 15:15 - 16:00Op naar een gelukkige organisatieAp Dijksterhuis 20190209congreslocatie

  Geluk in het werk is heel belangrijk: Gelukkige mensen werken harder, beter, ze zijn creatiever, en ze zijn minder vaak ziek. Maar hoe richten we een organisatie in zodat mensen inderdaad gelukkiger worden?

  Werkgeluk rust op een aantal pijlers waarvan betekenis (we willen iets doen dat nuttig is), verbondenheid (we willen optimaal sociaal contact), competentie (we willen prestaties leveren en gewaardeerd worden), en autonomie (we willen ons vrij voelen, en liever anderen beïnvloeden dan zelf beïnvloed worden) de belangrijkste zijn. Aangezien de sterkte van de vier behoeften verschilt tussen mensen, dient een organisatie haar mensen de ruimte te geven om aan de verschillende behoeften te voldoen. Ap Dijksterhuis informeert je over strategieën die hun waarde bewezen hebben en die vaak eenvoudig te implementeren zijn om ook uw praktijk gelukkiger te maken. Wil je een tipje van de sluier? Lees het interview met Ap Dijksterhuis.

  Spreker: Ap Dijksterhuis is hoogleraar, ondernemer, spreker en schrijver. Hij is hoofd van de afdeling sociale psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Als onderzoeker won hij een handvol wetenschappelijke prijzen (waaronder de zeer prestigieuze Early Career Award van de American Psychological Association), en was hij redacteur van het gezaghebbende Science. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen. Dit doet hij onder andere met zijn ondernemingen D&B, voor gedragsverandering, en Happiness Lab, voor geluk.

  Hij schreef een aantal boeken waaronder: Het slimme onbewuste (2007; meer dan 100.000 exemplaren verkocht, genomineerd voor de Eureka prijs), Op naar geluk (2015), en Wie (niet) reist is gek (2017). HP/De Tijd riep hem een aantal jaren geleden uit tot een van de 100 meest invloedrijke Nederlanders.

  Op naar een gelukkige organisatie door Ap Dijksterhuis

Wij zijn aanwezig op het congres als partner

 • Voorpraktijken

 


Ook partner worden? 

Wil jij ook het congres ondersteunen en partner worden? Neem dan contact met ons op! 

Congres nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Terug naar boven